Zonnig met later kans op buien

09-07-2021 LEMMER – Vanochtend is het, na oplossen van eventuele mistbanken, op veel plaatsen zonnig. In de tweede helft van ochtend ontstaan weer stapelwolken, maar blijft het nagenoeg overal nog droog. 

Vanmiddag kunnen de stapelwolken vooral in de zuidoostelijke helft weer uitgroeien tot (onweers)buien. Het aantal buien blijft wel beperkt, waardoor het ook in het zuiden en oosten vaak droog is. In het noorden en westen verloopt de middag op de meeste plaatsen zonnig. Het wordt 20 graden aan zee tot 24 graden lokaal aan de grens met Duitsland. De wind is zwak of matig en waait uit het westen. 

Vanavond doven de buien weer uit en is het op veel plaatsen nog een tijd zonnig. De zon gaat pas tegen 22:00 uur onder. Tijdens de eerste helft van de avond is het circa 20 graden en met weinig wind is het prima barbecueweer. In de nacht naar zaterdag blijft het droog, maar neemt vanuit het zuiden de bewolking wat toe. De minimumtemperatuur ligt rond 13 graden.

Morgen is er vrij veel bewolking. De ochtend verloopt op veel plaatsen nog droog, maar vanuit het zuiden neemt de buienkans toe. Zaterdagmiddag en -avond trekt een aantal buien over het land. Daarbij is het in het zuiden waarschijnlijk buiiger dan in het noorden en in het zuiden is ook de kans op onweer groter. Voor de buien uit wordt het 20 graden aan zee tot lokaal 24 graden in het oosten. 

Op zondag is ook een bui mogelijk, maar waarschijnlijk zijn de buien minder in aantal en intensiteit dan zaterdag. Af en toe schijnt de zon en het wordt 20 graden op het Noordzeestrand tot 23 graden in het (zuid)oosten.

Na het weekend houden we nog een aantal dagen licht wisselvallig weer met maxima van 20-23 graden. In de tweede helft van volgende week neemt de kans op een grotendeels droog weertype toe en daarbij kan de middagtemperatuur ook iets oplopen.