Zwevend naar de stembus

15-03-2021 LEMMER – Het is bijna zover de verkiezingen voor de Tweede kamer staan voor de deur. Nog nooit zoveel keuzes gehad met 37 partijen. Met partijen voor diverse doelgroepen, voor ouderen, voor jongeren, voor mensen die het niet zo goed hebben in Nederland of juist voor de welgestelden opkomen. Voor boeren, ondernemers, voor mensen met een migratie achtergrond of je stemt voor een partij die opkomt voor dieren. In het buitenland vinden ze het maar vreemd dat wij een partij hebben speciaal voor dieren. Maar ja wij zijn het land van gelijkheid voor mens en dier.

We moeten stemmen na een jaar waarin er ook nog nooit zoveel is gesproken over de politiek, want er moesten, door corona, vele politieke beslissingen worden genomen. Niet iedereen gelooft dat deze beslissingen niet het algemeen belang dienden, er zijn zelfs mensen die geloven dat het virus gecreëerd is om de wereldpopulatie te verkleinen. Daar zal ik niet in mee gaan, want ik geloof daarin toch in het goede in de mens. Spreken over samenzweringen daar houden de Amerikanen van, maar inmiddels lijkt  een categorie Nederlanders die kan ook op te gaan.

De politici, onze Tweede Kamerleden, zijn 4 jaar geleden door ons burgers gekozen, wij hebben onze stem aan hen gegeven, moeten we dan toch ook niet het vertrouwen en het goede van de mens zien? Ik ga er wel vanuit dat de keuze die ik volgende week maak, op wie ik ga stemmen, dat ik er ook op kan vertrouwen dat deze politicus zijn best gaat doen. Ik moet wel zeggen, ik ben wel een beetje een zwevende kiezer op dit moment. Hoe maak je je keuze, kies je voor een gerenommeerde partij of geef je je stem aan een nieuwe partij, die je een kans gunt. Kies ik iemand uit Fryslân, kies ik iemand met charisma, iemand die nog jong is, misschien vrouw is of doe ik iene miene mutte. Op t.v. zie je veel verschillende confrontatie tussen de lijsttrekkers, waarbij ze elkaar lekker afkraken, maar vaak weinig oplossingen worden geboden. Kortom de keuzes om te bepalen wie ons land mogen besturen is wat mij betreft niet een eenvoudig keuze, maar wel overwogen. We kunnen wel allemaal zeggen hoe het niet moet, als een scheidsrechter aan de lijn staan, maar laten we dit omzetten en gebruik maken van ons stemrecht. Laat u ook uw stem horen?

Vrouwtje hak-op-de-tak