Lokaal talent Ivo de Wolff doet mee aan 2e kamer verkiezingen

15-03-2021 SINT NICOLAASGA – Ivo de Wolff uit Sint Nicolaasga maakte de laatste tijd al heel wat mee. Niet alleen werd hij fractievoorzitter van de VVD De Fryske Marren, maar doet hij mee aan de 2e kanerverkiezingen. Hoogste tijd om hem eens wat vragen te stellen…

Wat heeft jou doen besluiten om mee te doen aan de 2e kamer verkiezingen?
Ik denk dat er meer potentie in Fryslan is dan dat we er nu uithalen. Er zijn zoveel innovatieve bedrijven. Het zit niet in de Fryske cultuur om ons zelf op de borst te kloppen. De goede dingen die we hier doen mogen best zichtbaar zijn in de rest van Nederland. Ik wil mijn steentje eraan bijdragen dat we dat gaan doen. 

Je bent nu fractievoorzitter van de VVD binnen gemeente De Fryske Marren, is dat geen uitdaging genoeg voor je op dit moment?
Ik vind het ontzettend gaaf om fractievoorzitter te zijn, daar haal ik veel voldoening uit en we kunnen ook het verschil maken voor onze inwoners in De Fryske Marren. Tegelijkertijd zie ik kansen voor Fryslân als geheel die we nu laten liggen in politiek Den Haag. Daar zie ik ook een rol voor mij weggelegd.

Wat hoop je te bereiken als je wordt gekozen in de 2e kamer?
We doen in Fryslân ontzettend veel goede dingen met ondernemerschap en innovatie. Dat wil ik verder uitbouwen, aanjagen en onder de aandacht brengen wat voor fantastische dingen er allemaal in Fryslân gebeuren. Wij moeten er voor zorgen dat we Fryslân leefbaar houden. Dus een goede mix van werk, wonen en recreëren. 

Heel veel mensen hebben (blijkt uit onderzoek) geen vertrouwen in de landelijke politiek. Dit komt mede vanwege de afstand die er wordt gevoeld tot de landelijke politiek. Hoe denk jij daar een verandering of kentering in te kunnen brengen?
Ik snap dat. Als fractievoorzitter heb ik de lijn ingezet dat wij elke maand met onze inwoners in gesprek zijn door het organiseren van thema avonden, open gesprekken met inwoners en op bezoek te gaan bij ondernemers. Ik ben vastberaden om diezelfde lijn door te zetten als ik Tweede Kamerlid ben. 

De VVD is binnen onze gemeente niet de grootste partij. Waarom moeten onze inwoners juist nu wel in de landelijk politiek op je stemmen?
Op de allereerste plaats gaat het erom dat je gaat stemmen. Dat je een partij uitzoekt die het dichtst bij je idealen staat, en vervolgens een kandidaat waar je je mee kan identificeren. Dat geldt voor deze verkiezingen, de gemeenteraad, waterschap en provinciale statenverkiezing. 

Ik hoop dat uit de andere antwoorden duidelijk is geworden dat ik de Friezen in hun kracht wil zetten en me wil inzetten voor een leefbare regio, waar je kan werken, wonen en recreëren, maar boven alles dat je je zelf mag ontplooien. Als inwoners zich daarin herkennen, moeten ze zeker op mij stemmen!