Bewolking en zo nu en dan een bui, morgen aangename herfstdag

23-10-2021 LEMMER – Vanochtend zijn er wolkenvelden, maar zo nu en dan breekt ook de zon even door. Het is droog en er waait een zwakke zuiden- tot zuidwestenwind.

In de middag houdt bewolking de overhand en heel lokaal is een buitje mogelijk. Veruit de meeste plaatsen houden het droog en gaandeweg de middag breekt steeds vaker de zon door. De wind is niet meer dan zwak en het wordt ongeveer 13 graden. In het zuiden en zuidwesten is het kwik een graadje hoger en in het oosten en noordoosten een graadje lager. Doordat er weinig wind staat voelt het zeker niet koud aan en is het heerlijk weer voor een herfstwandeling of fietstocht.

Vanavond en in de nacht naar morgen is er een mix van wolken en opklaringen. Het blijft droog en het koelt weer flink af. De minima liggen tussen 2 en 7 graden met landinwaarts kans op vorst aan de grond.

Morgen belooft een mooie herfstdag te worden met flink wat zonneschijn. Het blijft overal droog en er waait een zwakke tot matige zuidenwind. De temperatuur stijgt op veel plaatsen naar 12 of 13 graden. In het zuiden kan het 14 graden worden en in de Limburgse heuvels is een lokale 15 graden niet uitgesloten. Prima weer voor diverse buitenactiviteiten.

Maandag neemt de bewolking weer toe en vanuit het westen volgen enkele buien. De zuiden- tot zuidwestenwind is matig, aan zee nu en dan vrij krachtig en het wordt 13-14 graden. In het zuiden en zuidoosten kan het 15 graden worden.

Dinsdag schijnt geregeld de zon, maar er zijn ook wolkenvelden en hier en daar valt een bui. Er waait een matige zuidwestenwind en de temperatuur is met 14 of 15 graden weer een graadje hoger.

De rest van de week is het licht wisselvallig. Woensdag zijn enkele buien mogelijk, maar donderdag en vrijdag lijkt het droog te blijven met flink wat zonneschijn. Pas in het weekend stijgt de kans op regen weer. Met temperaturen van 15 tot 17 graden verlopen de slotdagen van oktober zachter dan gebruikelijk en kan de winterjas weer even in de kast worden gehangen.