Column – Online frustratie

22-03-2021 LEMMER – Vol verbazing, woede en frustratie heb ik de afgelopen dagen sociale media en televisie gevolgd, rondom de Tweede Kamerverkiezingen. De Tweede Kamerverkiezingen waren spannend en dit jaar minder voorspelbaar dan anders. En dan is de uitkomst er, de VVD toch weer de grootste, dat heeft het volk blijkbaar gestemd en het merendeel heeft dan toch weer vertrouwen in de VVD of er is geen beter alternatief.

Echter wat ik dan niet begrijp is dat ik online een rouwadvertentie zie staan met Nederland is overleden, heb je dan echt geen respect voor waar zo’n advertentie voor staat? Of dan Mark Rutte gaan neerzetten als een dictatuur en mega veel shit over hem heen smijten, wat is het makkelijk om te oordelen, zeker via sociale media. Het lijkt erop dat voor een bepaalde categorie mensen vrijheid van mening uiting inhoudt dat je ook geen respect meer hoeft te hebben voor je medemens. Wat maakt internet het dan ook heerlijk makkelijk om je slijk over een ander heen te storten. Ik mis hierin echt het begrip hoor en wederhoor. Baseer je mening eens op feiten, kom met echte argumenten en feiten.

Ik zie een vrouw op televisie die op Forum voor democratie heeft gestemd of zoals zij zelf zegt Forum voor democraten, ja weet u nog op wie u heeft gestemd mevrouw? Deze mevrouw wil haar vrijheid terug en stemt daar op deze partij. Beste mevrouw, wij willen toch allemaal onze vrijheid weer terug? Wie vindt het leuk om maar 1 bezoeker thuis te mogen ontvangen, wie wil er niet na 21.00 uur nog even lekker een blokje om te kunnen, wie wil er niet naar familie in het buitenland, wie wil niet bang hoeven te zijn dat een dierbare ziek wordt? Echter ga ik er vanuit dat we de beperkingen hebben, omdat het op termijn beter is en niet omdat Mark Rutte denkt: ’Ik ga deze mensen eens lekker pesten en mijn macht laten gelden’. Ik heb zelf ook niet op de VVD gestemd, maar ik haat deze man niet.

Mark Rutte is niet de oorzaak van het coronavirus, hij heeft niet een potje open getrokken en een virus los gelaten. Misschien gebeurt dit in een sciencefiction film ofzo, maar wij zijn een indirecte democratie en daarbij geven we onze stem aan onze volksvertegenwoordigers, die het beste met ons voor hebben. Als wij in Nederland niet uitgaan van het beste in de man, niet proberen het positieve te zien, waar vechten we dan nog met zijn allen voor? We willen toch allemaal weer een normaal leven? Hoe moeilijk het ook is, we kunnen onze frustratie wel botvieren op sociale media of we kunnen proberen er zelf het beste van te maken. Ik wil graag een mooie toekomst voor mijn kinderen en hun kinderen, voor onze toekomstige generaties, dat moeten we samen toch doen?!

Vrouwtje-hak-op-de-tak