Compensatie voor busreis met Opstapper door corona

16-03-2021 LEMMER – Door de gevolgen van de coronacrisis rijden er tijdelijk minder lijnbussen. Arriva zet ter vervanging Opstappers in. Wie met zo’n vervangende Opstapper reist, hoeft daarvoor vanaf 15 maart 2021 niet te betalen.

Normaal kost een rit met de Opstapper €2,50. Vanaf maandag 15 maart hoeven reizigers dat bedrag niet te betalen. Reizigers hebben deze compensatieregeling te danken aan Provinciale Staten. Er is in totaal 50.000 euro voor beschikbaar. “Door de compensatie op deze manier te regelen houden we het voor de doelgroep zo gemakkelijk mogelijk. Dat vind ik heel belangrijk’’, zegt gedeputeerde Avine Fokkens-Kelder.

De regeling geldt alleen bij Opstappers die nodig zijn omdat er vanwege corona geen ‘gewone’ lijnbus rijdt. De regeling geldt vanaf 1 januari 2021. Dat betekent dat mensen die sindsdien met een vervangende Opstapper hebben gereisd, het door hen betaalde reisbedrag kunnen terugvragen. Dat kan via de website van Arriva: www.arriva.nl/opstapper. Voor ritten vanaf maandag 15 maart 2021 is het vooraf geregeld.