De Fryske Marren ondertekent resultaatafspraken Voor en vroegschoolse educatie

17-01-2021 LEMMER – Donderdag 14 januari ondertekent gemeente De Fryske Marren samen met partners uit het primair onderwijs en kinderopvangorganisaties ‘het convenant resultaatafspraken Voor- en vroegschoolse Educatie’ (Vve). Vve is bedoelt om kinderen van 2 tot en met 6 jaar met een taal- of ontwikkelingsachterstand een betere start te geven in groep 3 van de basisschool.

Doel van dit convenant is een gezamenlijke kwaliteitsimpuls voor Vve. Betrokken partijen vinden dat alle kinderen in de gemeente gelijke onderwijskansen moeten krijgen. Negen partijen onderschreven dit belang door hun handtekening te zetten onder het convenant. Vanwege de huidige coronamaatregelen vond de ondertekening online plaats.

Voorschoolse educatie bij kinderen tussen de 2.5 en 4 jaar kan onderwijsachterstanden voorkomen, vroegtijdig opsporen en aanpakken. Voorschoolse educatie is geen school. Vve-programma’s zijn educatieve programma’s gericht op het voorkomen en bestrijden van onderwijsachterstanden. Deze programma’s beginnen in een voorschoolse voorziening en lopen door tot en met groep 2 van de basisschool.

Wethouder Luciënne Boelsma: “Een optimale Voor- en vroegschoolse educatie voor alle kinderen in onze gemeente kunnen we alleen met elkaar bereiken. Door voorschoolse educatie op de kinderopvang kunnen deze kinderen een betere start maken op de basisschool. Samen met onze onderwijspartners blijven we ons inzetten om het onderwijs en het voorschoolse onderwijs te vernieuwen en een goed leerklimaat te realiseren voor onze kinderen.”