Eerst kans op mist, later toenemende kans op regen

11-12-2021 LEMMER – Vanochtend verlaat de laatste neerslag het land via het zuidoosten en daarna is het overwegend droog. In het noorden en oosten gaat de dag grijs en guur van start met mist en nevel. De temperatuur komt in de mistgebieden maar net boven het vriespunt uit. In de loop van de ochtend verdwijnt de mist, maar kan de zon het nog even moeilijk hebben door laaghangende bewolking. In de rest van het land wisselen stapelwolken en zon elkaar af. De zuidwesten- tot westenwind is zwak tot matig van kracht. Op de Waddeneilanden waait het vrij krachtig.

Vanmiddag is het droog en het weerbeeld bestaat uit een afwisseling van zonnige perioden en wolken. De temperatuur stijgt naar 5 tot 7 graden van oost naar west en er waait een overwegend matige zuidwestenwind. Aan de kust, rond het IJsselmeer en op de Waddeneilanden waait het vrij krachtig. In de namiddag neemt vanuit het westen de bewolking steeds verder toe.

Vanavond raakt het bewolkt en halverwege de avond begint het in de westelijke provincies als eerste te regenen. Tijdens de nacht naar zondag breidt de regen zich verder oostwaarts uit over het land. Naast regen voert de westenwind ook zachte lucht met zich mee. De laagste temperaturen worden dan al aan het begin van de nacht bereikt en daarna stijgt het kwik.

Morgen gaat regenachtig en bewolkt van start. In de middag wordt het geleidelijk droog, maar de zon komt er nauwelijks aan te pas. Het is zacht met temperaturen tussen 9 en 11 graden. Er waait een matige wind uit het westen.

In de nieuwe week is het vaak droog, maar hardnekkige bewolking zit de zon wel geregeld in de weg. Er waaien overwegend zuidwestenwinden die zachte lucht richting Nederland brengen. De temperatuur komt dan vaak rond 10 graden uit. Dinsdag en woensdag kan er nog wat neerslag vallen, maar daarna lijkt het droge weertype de overhand te houden.