Eerst regen, daarna zon

27-01-2022 LEMMER – Het blijft bewolkt en droog, maar vannacht neemt vanuit het noorden de kans op regen toe. De wind blaast stevig door en de temperatuur blijft ruim boven het vriespunt met minima van 3 tot 5 graden. Morgen trekt een regengebied over het land, maar zeker in de middag is het droog en breekt de zon door. Het wordt 6 tot 9 graden. Vrijdag is het droog met af en toe zon, in het weekend valt soms wat lichte regen. De temperatuur stijgt in het weekend naar 9 tot 12 graden.

Vanochtend is het bewolkt en vanuit het noorden trekt een regengebied over het land. Tegen de tijd dat het in het zuidoosten begint te regenen, wordt het in het noorden weer droog. De westen- tot zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig en aan zee krachtig, 4 tot 6 Bft.

Vanmiddag trekt het regengebied zuidwaarts weg en vanuit het noorden klaart het op. De zon breekt door en het is op veel plaatsen vriendelijk weer. In het zuiden en zuidoosten komen opklaringen waarschijnlijk te laat om de zon nog te laten schijnen. De wind draait naar het noordwesten en is matig boven land en vrij krachtig in de kustgebieden. In het Waddengebied is de wind krachtig, windkracht 6. De temperatuur loopt op naar 8 of 9 graden. Alleen in het zuidoosten blijft het kwik met maximaal 6 of 7 graden wat achter.

Vanavond en in de vannnacht is er een mix van wolkenvelden en flinke opklaringen. In de loop van de nacht neemt de bewolking geleidelijk weer toe. De temperatuur daalt naar 2 tot 5 graden.

Morgen zijn er wolkenvelden, maar zo nu en dan kan ook de zon even schijnen. Het is overal droog en er staat een zwakke tot matige westenwind. De temperatuur loopt op naar maximaal 7 of 8 graden.

Zaterdag overheerst de bewolking en verspreid over het land valt af en toe wat lichte regen en motregen. In de middag kan in het noorden en westen de zon even doorbreken. Het is zacht met temperaturen van 10 tot lokaal 12 graden. De wind waait uit het westen tot zuidwesten en is duidelijk aanwezig. Boven land waait het vrij krachtig en aan zee krachtig (5 tot 6 Bft). In het Waddengebied waait het hard, windkracht 7.

Zondag zijn er wolkenvelden, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. Het blijft droog en er waait een zwakke tot matige westen- tot noordwestenwind. De temperatuur is weer wat lager en komt in de middag uit op 9 graden.

Maandag is het bewolkt en valt af en toe regen. De regen trekt geleidelijk weg en vanuit het noordwesten volgen buien. Dit kunnen winterse buien zijn die gepaard gaan met hagel en landinwaarts soms ook met kletsnatte sneeuw. De temperatuur komt uit op 6 tot 8 graden, maar tijdens stevige buien is het enkele graden kouder. De noordwestenwind is duidelijk aanwezig en is (vrij) krachtig boven land en hard aan zee (5 tot 7 Bft). In het Waddengebied is de wind soms stormachtig, windkracht 8. Verder zijn bij buien boven land (zware) windstoten mogelijk tot 75 km/uur. In de kustgebieden kan de wind uithalen naar 85 tot 90 km/uur.

Dinsdag valt soms nog wat winterse neerslag, vooral in de Limburgse heuvels, maar vrij snel valt overal ‘gewoon’ weer regen. De temperatuur loopt op naar 6 tot 8 graden. De rest van de week blijft het wisselvallig met van tijd tot tijd regen. Het is ook vrij zacht met temperaturen van 7 tot 9 graden. Waarden van een graad of 6 zijn gebruikelijk in de eerste dagen van februari.