Eerste huurders krijgen sleutel van energieneutraal huis

26-03-2021 LEMMER – De huurders van de 20 nieuwbouwwoningen aan de Zuiderzeestraat, Flevostraat, en Parkstraat krijgen de komende dagen de sleutel van hun nieuwe huis. Vandaag ontvingen de eerste huurders hun sleutel uit handen van de woonadviseurs van Dynhus. De nieuwe bewoners zijn erg enthousiast over hun nieuwe thuis. Vooral de ruimte en lichtinval valt hen op. Zij gaan in een energieneutraal huis wonen dat volledig klaar is voor de toekomst.

Duurzame huizen met lage woonlasten
Eén van de ambities van woningcorporatie Dynhus is dat alle nieuwbouwwoningen energieneutraal en gasloos worden gebouwd. De 20 woningen hebben, naast goede isolatie, duurzame installaties en zijn volledig elektrisch. De 17 eengezinswoningen zijn voorzien van een grondwarmtepomp die de benedenverdieping verwarmt met vloerverwarming. Op de bovenverdiepingen bevinden zich infraroodpanelen. De 3 gelijkvloerse seniorenwoningen zijn uitgerust met een zonneboiler voor warm water en worden verwarmd met infraroodpanelen. Dit heeft een positieve invloed op de woonlasten voor de nieuwe huurders. De netto huurprijzen variëren van € 619,- tot € 678,-.

Herontwikkeling wijk
De nieuwbouw is onderdeel van de herontwikkeling van de Zuiderzeestraat en omgeving. De toenmalige bewoners zijn betrokken bij de keuzes voor renovatie of sloop en nieuwbouw. Dat heeft ertoe geleid dat 96 van de ruim 140 woningen worden afgebroken. De overige