Werkzaamheden Park Heremastate in Joure

26-03-2021 JOURE – Binnenkort wordt het lange pad, achter de vijver tegen de Boeresingel richting het bruggetje, in Park Heremastate in Joure aangepakt. We hebben de afgelopen jaren al verschillende werkzaamheden in het park uitgevoerd, waaronder: het gedeelte voor de Oranjerie, het deel met de berg en het parkpodium. Vanaf dinsdag 30 maart (week 13) gaat de gemeente aan de slag met de laatste afrondende werkzaamheden. Op die manier zorgen ze ervoor dat de beleving verder wordt verhoogd en het park weer één geheel wordt. De werkzaamheden duren ongeveer een week en het pad wordt dan tijdelijk afgesloten.

Paden en zichtlijnen
Tijdens het werk gaat de gemeente het pad op een aantal plekken, om de Rododendrons heen, omleggen. Ook worden er meerdere Rododendrons aangeplant. Dit om het iets meer aan de hedendaagse stijl te voldoen. Op die manier wil de gemeente de beleving in het park verhogen en gelijktijdig zorgen dat de kwaliteit van het pad omhoog gaat. Momenteel wordt het regelmatig drassig vanwege regenval en hierdoor is het park niet voor iedereen toegankelijk. Ook wordt het park meer één geheel door toepassing van dezelfde verharding.

Daarnaast haalt de gemeente een aantal stobben, langs de wal aan het lange pad richting het bruggetje, weg. Op een aantal plekken wordt de wal tegen de vijver aan verlaagt zodat er hier en daar meer zicht komt op het water. De wal wordt gedeeltelijk weer ingeplant met struiken en een groot deel wordt weer ingezaaid met een bloemenmengsel, waaronder stinzenplanten en bloembollen. Goed voor de biodiversiteit! Tot slot wordt aan de voorzijde van het park een klein gedeelte bosplantsoen weggehaald om vanaf de Harddraversweg meer zicht te creëren op de vijver en het park.