Geeske Holtrop breekt met het CDA

20-04-2021 DELFSTRAHUIZEN – Mevrouw Geeske Holtrop-Hoekstra Fryske Marren verlaat de CDA fractie en gaat door als fractie Holtrop- Hoekstra. Na veertig jaar met veel plezier en inzet en fijne collegiale samenwerking, bestuurlijk actief te zijn geweest voor het CDA, heeft de CDA fractie De Fryske Marren besloten niet meer met mij te willen samenwerken in de fractie.

Hierom heeft zij besloten verder te gaan als nieuwe fractie Holtrop-Hoekstra. Burgemeester Fred Veenstra is gevraagd om hiervan kennis te geven tijdens de eerstkomende raadsvergadering. Verder gaat Mevr. Holtrop zich volop blijven inzetten voor de mooie gemeente de Fryske Marren.

CDA
Fractievoorzitter Jan van Zanden heeft aangegeven dat er meerdere malen pogingen zijn ondernomen om oplossingen te vinden echter dat er er geen vertrouwen meer is in een verdere samenwerking tussen de twee partijen. Volgens het CDA worden twee woningen die op het terrein staan van CDA-er Hoekstra gebruikt als vakantiewoning. Dat zou in strijd zijn met het bestemmingsplan. Daarin wordt aangegeven dat alleen permanente bewoning is toegestaan.