Groene bende

02-10-2021 LEMMER – Groen is gras en groen is onze gemeente. Dan heb ik het niet over dat we een groene gemeente zijn, maar doel ik op de wildgroei en het onkruid binnen onze gemeente. Onze gemeente en in uitvoer daarvan onze wethouder, heeft eerder de beslissing genomen, om te bezuinigen in het groenonderhoud, met alle gevolgen van dien. Toen de keuze werd gemaakt, wist men dat er veel kritiek zou komen, maar toch werd er massaal bezuinigd op dit punt.

Jeetje wat is het een bende geworden in onze gemeente, hoezo een nette omgeving waar we trots op kunnen zijn. Woensdag 29 september werden er vragen gesteld aan het College van B&W. De wethouder erkende het probleem en het probleem is bekend bij de gemeente, maar wat een excuses zeg. Het probleem van de wildgroei is groter geworden doordat we veel regen en zon hebben gehad en de gewassen daardoor konden groeien. Dit is toch ons Nederlandse weer, ieder jaar?

Daarnaast is het probleem bekend, maar onze wethouder geeft aan dat er te weinig mankracht was om het probleem tegen te gaan. Uitzendbureaus hadden niemand en ga zo maar door. Ja sorry hoor wethouder, had u niet zelf even uw handen kunnen laten wapperen? Misschien was het een leuke excursie geweest binnen de gemeente of heeft u zelf al eens gekeken in de gemeente hoe groot het probleem is? Is er de moeite genomen om al in een vroegtijdig stadium de bewoners te vragen, hun steentje bij te dragen? Nee, nu komen er inwonerspanels waarbij er wordt gesproken over de milieuproblematiek en gaan we er een paar avonden aan wijden om tot een oplossing te komen.

Waar menig politieke partij al jaren roept dat de gemeente de burgers meer bij de politiek moeten betrekken en gebeurt dit nog steeds veel te weinig. Komt dit probleem de gemeente wel even goed uit om hier wel de burgers bij te betrekken. Het is echter niet alleen het probleem van de burgers, maar ook van de gemeente. Dus in plaats van menig avond hier weer over te moeten vergaderen, pak het probleem nu gewoon eens aan. Begin de straat op te gaan en alvast iets aan te pakken, doe een oproep voor vrijwilligers, kom met een initiatief zoals ‘Right to challenge’, kortom maak afspraken met de omwonenden en kom in actie. Net stinne, mar begjinne.

Vrouwtje-hak-op-de-tak