Haring happen kan weer beginnen

15-06-2021 LEMMER – De aankomende maanden kunnen de Haringliefhebbers hun hart weer ophalen. Naar verwachting zullen er ongeveer 75 miljoen haringen worden verslonden. Vandaag wordt zoals ieder jaar wordt de dag voor de start het eerste vaatje Hollandse Nieuwe traditioneel geveild. Dit jaar staat de veiling volledig in het teken van ‘Stichting Ambulance Wens’ dit was afgelopen jaar ook het geval maar dit evenement is zoals heel veel evenementen afgelopen jaar ook gecanceld. Het eerste vaatje Hollandse Nieuwe wordt aangeboden aan de GGD als eerbetoon aan de vaccinatiemedewerkers.

Normaal gesproken start het haringseizoen met een veiling van het eerste vaatje, maar vanwege de pandemie is voor het tweede jaar op rij gekozen om de veiling te schrappen en het vaatje aan te bieden aan zorgmedewerkers. Dit jaar is gekozen voor de GGD, vanwege hun centrale rol bij het inenten tegen COVID-19.

Maar de komende maanden kan de visliefhebber dus in de rij gaan staan voor de échte Hollandse Nieuwe, al zijn GGD-medewerkers eerst aan de beurt.