Hulpmiddelen centrum gaat opnieuw samenwerking aan met Antonius Zorggroep

15-09-2021 SNEEK – Gister werd de handtekening gezet voor een hernieuwde en uitgebreide samenwerking tussen een Hulpmiddelencentrum en de Antonius Zorggroep. De insteek van de samenwerking wordt een partnerschap waarbij patiënten mede dankzij goede hulpmiddelenzorg ook in de thuissituatie maximaal worden ondersteund. Naast de reeds bestaande samenwerking met Thuiszorg Zuidwest Friesland, wordt het partnerschap uitgebreid met hulpmiddelendienstverlening aan het ziekenhuis zelf.

Het hulpmiddelencentrum is een landelijk opererende organisatie, gespecialiseerd in mobiliteits- en revalidatiehulpmiddelen en levert hulpmiddelen aan zowel zorginstellingen als aan particulieren via de Wmo en de lokale uitleenpunten. Met de hernieuwde samenwerking wordt nu ook huisleverancier van hulpmiddelen die in het ziekenhuis zelf worden gebruikt. Daarnaast blijft het bedrijf voorkeurspartner voor de uitleen van hulpmiddelen voor mensen die tijdelijk een hulpmiddel nodig hebben, zoals bijvoorbeeld een hoog-laagbed na ontslag uit het ziekenhuis, een douchekrukje tijdens revalidatie of een leenrolstoel bij een gebroken been. Deze hulpmiddelen kunnen 24/7 worden aangevraagd door de ingeschakelde thuiszorg, via de transferafdeling van het ziekenhuis of rechtstreeks door de gebruiker zelf. Afhankelijk van de situatie, het hulpmiddel en de voorkeur van de gebruiker zelf wordt het hulpmiddel thuisbezorgd of kan het worden opgehaald bij een uitleenpunt in de buurt.

Altijd een uitleenpunt voor hulpmiddelen binnen een straal van 10 kilometer
Het Hulpmiddelen bedrijf beschikt over een sterk lokaal uitleenpuntennetwerk binnen Friesland. Deze laagdrempeligheid draagt bij aan goede zorg in de thuissituatie. Een inwoner van Friesland kan binnen een straal van 10 kilometer terecht bij een uitleenpunt bij een lokale zorgondernemer of zorgorganisatie. Naast de informatie- en uitleen locatie op de zorgboulevard bij de Antonius Zorggroep in Sneek, is het bedrijf ook aanwezig in o.a. Sint Nicolaasga, Lemmer, Drachten, Leeuwarden, Emmeloord, Workum, Harlingen, Gorredijk en Surhuisterveen. Hierdoor kan er altijd snel gehoor worden gegeven aan de hulpmiddelenvraag. Kleinere hulpmiddelen zoals een toiletstoel of een leenrolstoel kunnen direct worden meegenomen. Grotere hulpmiddelen zoals een hoog-laagbed worden thuisbezorgd. “We zijn trots op dit Friese netwerk dat we veelal samen met lokale ondernemers vorm geven. Het maak het laagdrempelig en persoonlijk, hetgeen weer bijdraagt aan goede en menselijke zorg voor iedereen. En daar werken wij als Kersten Hulpmiddelen graag aan mee. Bij ons draait het immers om mensen”, aldus Bas Alberts, CEO van Kersten Hulpmiddelen.

Extra voordeel voor leden van Thuishotel – onderdeel van Thuiszorg Zuidwest Friesland
Ook voor leden van Thuishotel is het hernieuwde partnerschap gunstig. Op vertoon van hun lidmaatschap kunnen zij gratis gebruik maken van loophulpmiddelen zoals elleboogkrukken, looprekken en rollators. Daarnaast ontvangen zij 10% korting op producten die worden aangekocht bij samenwerkingspartner Max Vitaal in Emmeloord.