Mist met later ruimte voor de zon

16-09-2021 LEMMER – Vanochtend is er veel bewolking en vooral in het noordoosten kan een beetje regen vallen. In het zuiden kan het nevelig zijn met lokaal mist. In de tweede helft van de ochtend komt er vanuit het westen wat meer ruimte voor de zon. 

Vanmiddag is er een afwisseling van stapelwolken en zon. Er waait een matige noordwestenwind. Aan zee en op het IJsselmeer waait het vrij krachtig en langs de noordkust soms krachtig (6 Bft). Het wordt 18 graden op Texel tot 21 graden in Eindhoven. In de Randstad en Gelderland wordt het 20 graden.

Vanavond en in de nacht naar vrijdag is het wisselend bewolkt met in het zuiden de meeste opklaringen. Vooral in de noordelijke helft van het land is kans op enkele buien. De minimumtemperatuur ligt rond 11 graden en vooral in de zuidelijke helft van het land is kans op mist. 

Morgen start grijs met veel wolken en regionaal mist. In de loop van de dag breekt af en toe de zon door, maar er is ook een flinke kans dat bewolking op veel plaatsen blijft overheersen. Het blijft wel op de meeste plaatsen droog. Met voldoende zon wordt het 19 graden op de Wadden tot 22 graden in Zuid-Nederland. Als het bewolkt blijft komt de temperatuur een paar graden lager uit. De wind is zwak en waait uit het zuiden of zuidwesten. 

Zaterdag wordt ook een grotendeels droge dag met waarschijnlijk veel wolken. Regionaal start de dag met mist. Met zon wordt het in de middag 19 graden in het noorden tot 22 graden in Limburg, zonder zon wordt het 17-20 graden. Er is weinig wind. 

Zondag is vooral in het zuiden van het land kans op buien. Verder begint de dag op veel plaatsen weer grijs en heeft de zon moeite door te breken. Het wordt 17-20 graden bij een zwakke tot hooguit matige oostenwind. 

Na het weekend houden we voorlopig zeer waarschijnlijk rustig en grotendeels droog septemberweer. Wel is er een goede kans op meer ruimte voor de zon. De temperatuur daalt een beetje en komt overdag rond 17 graden uit. In de nachten koelt het af tot een graad of 8.