It Fryske Gea ontvangt weer publiek

28-06-2021 LEMMER – Mooi nieuws! Vanaf 1 juli zijn onze bezoekerscentra weer open voor publiek. En… kunnen natuurliefhebbers na ruim 15 maanden eindelijk weer genieten van leuke en interessante excursies in onze natuurgebieden. Wil je wandelen? Een fietstocht maken? Of ga je liever mee op onze vaarexcursie? De keuze is aan jou, ook voor kinderen zijn er superleuke excursies!

Samen op pad in de Friese natuur
De natuurgidsen van It Fryske Gea zijn er klaar voor! Tijdens de lock down is iedereen via online lezingen geüpdatet over de ontwikkelingen in de gebieden.

Rekening houden met elkaar
Bij de excursies door de hele provincie gaan maximaal 10 mensen samen op pad. Voor de populaire natuurvaartocht aan boord van de elektrisch gedreven rondvaartboot ‘de Blaustirns’ is dat aantal iets kleiner.

In bezoekerscentrum Nationaal Park de Alde Feanen bij Earnewâld mogen de balievrijwilligers het publiek eindelijk weer welkom heten. Ook binnen geldt 1,5 meter afstand, dus op drukke tijdstippen betekent het misschien even buiten wachten tot er weer ruimte is. It Fryske Gea rekent op ieders medewerking.

Dat geldt ook bij de onbemande informatiecentra het Beekpronkje in Katlijk en het Kweldercentrum aan de zeedijk boven Hallum. Op die beide locaties is een maximum van 10 personen toegestaan om 1,5 meter afstand te kunnen bewaren.

Natuurlijk genieten met respect
In het afgelopen jaar heeft iedereen de natuur goed weten te vinden en hiermee is de natuurorganisatie blij. Middels een gedragscampagne attendeert It Fryske Gea bezoekers op de kwetsbaarheden van de natuur. Zo zijn in verband met het broedseizoen sommige gebieden tot 15 juli nog gesloten. Daarna, maar ook in alle opengestelde natuurgebieden, is er volop ruimte om deze zomer vooral buiten te genieten van It Fryske Gea! 

Kijk voor meer informatie op onze activiteiten pagina. Hier staat vanaf begin volgende week het complete excursie-aanbod van It Fryske Gea. De eerste excursies vinden plaats op donderdag 1 juli.