Vernielingen in Joure

28-06-2021 JOURE – In de nacht van vrijdag op zaterdag vonden er vernielingen plaats aan een auto die geparkeerd stond aan de Sinnebuorren. De ruiten van de auto werden ingeslagen. Er is een groepje jongeren gezien middernacht op kleine afstand van de auto. Uit de auto mist ook een accuboormachine. Gelukkig zijn er wel camera beelden van de vernielingen gemaakt. Mocht iemand iets hebben gezien of bent u getuige dan wordt u verzocht contact op te nemen met de politie.

Helaas bleef het niet bij deze vernielingen. De route naar huis ging via de Prins Bernhardlaan, Prins Willem Alexanderstraat en supermarkt Poeisz. Daar werden nog meer schades aan auto’s aangetroffen. Auto’s werden bekrast, spiegels werden van auto’s afgeschopt en verbogen.

Bij de nieuwe minirotonde tussen Joure, Broek en Sneek werden borden meegenomen en vernield. Bij het gemeentehuis werd een AED uit de behuizing gehaald. Ook hier zijn waarschijnlijk beelden van beschikbaar. De politie roept de daders op om zichzelf zo snel mogelijk te melden. Als ze dat niet doen riskeren ze een hogere straf en boete.