Keukens Zorggroep Hof en Hiem beoordeeld met 9,6

23-01-2021 LEMMER – Het afgelopen jaar zijn de keukens van de woonzorglocaties van Zorggroep Hof en Hiem weer kritisch beoordeeld middels een audit. De vier keukens zijn beoordeeld met een gemiddeld cijfer van 9,6. De audit wordt jaarlijks uitgevoerd door Stichting Veiligvoedsel.nl.

Score verhoogd
Tijdens de audit wordt onder andere gelet op hygiëne van de bereidingsruimtes en de kwaliteit van de geserveerde maaltijden maar bijvoorbeeld ook op opleidingsmogelijkheden HACCP voor medewerkers. Angelique Kubbenga, auditor Stichting Veiligvoedsel.nl: “Er is door de teams een hele mooie score behaald waar men met recht trots op mag zijn. De score is verhoogd sinds vorige keurmerkaudit aangezien er meerdere verbeterpunten zijn opgepakt. Het niveau van HACCP is nog steeds erg hoog. Er wordt netjes en hygiënisch gewerkt.”

Voldoen aan kwaliteitseisen
Al vijf keer op rij won Zorggroep Hof en Hiem de Veiligvoedsel.nl Award voor Beste Zorggroep. “We doen er alles aan om de kwaliteit van onze maaltijden en van de bereiding hoog te houden. In oktober vorig jaar hebben we een volledig nieuwe keuken in woonzorgcentrum Talma Hiem in Balk gerealiseerd om aan de nieuwste kwaliteitseisen te kunnen voldoen. We zijn heel trots dat we wederom mooie cijfers mogen behalen.”, aldus Eddie Hilarius, coördinator voedingsdienst Zorggroep Hof en Hiem.

235.000 maaltijden per jaar
Zorggroep Hof en Hiem bereidt 365 dagen per jaar verse maaltijden voor zowel haar bewoners als thuiswonende ouderen in gemeente De Fryske Marren. Dit doet de organisatie vanuit de keukens van Suderigge in Lemmer, Talma Hiem in Balk, Vegelin State in Joure en Doniahiem in Sint Nicolaasga. In totaal komt dat neer op zo’n 235.000 maaltijden per jaar waarvan 145.000 voor ouderen thuis.