Meer verse groenten en fruit voor Nederlanders

31-07-2021 LEMMER – De toegenomen interesse in groenten en fruit van Nederlandse consumenten zet in 2021 door. Van januari tot eind juni kochten huishoudens 4% meer verse groenten en 3% meer fruit dan een jaar geleden. Gemiddeld groeide de consumentenaankopen van het hele assortiment groenten en fruit met 4%.

In 2020 kochten Nederlandse huishoudens 9% meer groenten en fruit dan in het voorgaande jaar. Restaurants en cateraars serveerden fors minder groenten en fruit door de coronamaatregelen. De cijfers die meer kunnen zeggen over groente- en fruitconsumptie buitenshuis in de eerste helft van 2021, zijn nog niet bekend.

Sinds de uitbraak van het coronavirus is de vraag naar groenten en fruit gegroeid. Consumptie buitenshuis maakte hier nauwelijks deel vanuit. Er werd meer tijd thuis doorgebracht en gezond eten kwam hoger op het prioriteitenlijstje van de consument.

Consumenten kopen ook meer verspakketten. Er was een verkoopstijging van 10% in de eerste helft van 2021. Online had in 2020 een aandeel van 6% binnen de totale consumentenaankoop groenten en fruit. In de eerste helft van 2021 ging het om een aandeel van bijna 8%.