Middenstanders klagen over BOA’s Joure

05-01-2021 JOURE – De afgelopen tijd zijn er diverse Boa’s gesignaleerd in de winkelstraat van Joure. De manier waarop de Boa’s hun werk doen valt niet bij iedereen goed in de aarde. Terwijl winkeliers nog staan op te ruimen of schoon te maken komen de medewerkers binnen en spreken personeel en winkeliers aan op het overtreden van de openingstijden. Winkeliers die vragen van klanten beantwoorden en deze(n) willen helpen kregen allemaal zonder pardon een schriftelijke waarschuwing.

“Ze weten niet eens wat er speelt of wat er aan de hand is. Ze menen iets te zien en komen dan met 2 mensen sterk het pand binnen. Ook wordt er niet gevraagd naar een reden of omstandigheid waarin een klant te woord wordt gestaan.” Met ongeloof in de ogen van een Jouster winkelier krijgt Jouregio het verhaal te horen. “Als je daarna contact zoekt met de burgemeester wordt er aangegeven dat het zinloos is om met hem hierover te spreken en dat hij geen tijd heeft. Het is bij de beesten af”.

Inmiddels zijn er meerdere verhalen van meerdere ondernemers in de winkelstraat die de redactie hebben bereikt. Voor zover bekend zijn er tot nu toe alleen waarschuwingen afgegeven. “Het kan niet lang duren voordat er ook daadwerkelijk boetes uit worden gedeeld als de gemeente meent dit beleid vol te moeten houden”; aldus een gefrustreerde winkelier.