Mistig met later buien

23-11-2021 LEMMER – Vanochtend start de dag in het binnenland grijs met mist, nevel of laaghangende bewolking. Opnieuw staat er weinig wind en de mist lost daardoor maar moeizaam op. In de mistgebieden is het kil met temperaturen rond een graad of 5. In de kustprovincies is het bewolkt en valt af en toe wat lichte regen.

Vanmiddag lost de mist en nevel geleidelijk op, maar het blijft overwegend grijs met soms wat gesputter. De kans op een glimp van de zon op te vangen is het grootst in het zuidoosten. De temperatuur komt tussen 6 en 9 graden uit, afhankelijk van hoe snel de mist optrekt. Het waait nauwelijks en de zuidenwind is hooguit zwak van kracht.

Vanavond daalt de temperatuur tijdens opklaringen in het zuidoosten weer snel richting het vriespunt. Elders is veel bewolking aanwezig en in de loop van de avond en nacht kan weer nevel en mist tot ontwikkeling komen.

Morgen start bewolkt en vanuit het noordwesten trekt een strook met regen over het land. In de middag valt nog een enkel buitje, maar een groot deel van de tijd is het droog met ruimte voor de zon. Een rondje wandelen of fietsen kan je dus het beste tot de middag bewaren. Een warme jas komt dan wel goed van pas, want met middagtemperaturen tussen 6 en 9 graden en een gure noordwestenwind is het soms best fris.

Vrijdag bestaat het weerbeeld eerst uit een mix van zon, wolken en enkele buien. Later op de dag gaat het vanuit het westen langere tijd aaneengesloten regenen. Er waait een gure noordwestenwind en het wordt in de middag niet veel warmer dan 5-7 graden. Wanneer het in de avond en nacht naar zaterdag verder afkoelt kan in het binnenland naast regen ook wat natte sneeuw vallen.

Tijdens het weekend is het fris door een wind uit het noorden en de maximumtemperaturen komen rond 5 graden uit. In de nachten daalt het kwik richting het vriespunt. Een sjaal en handschoenen komen dan goed van pas! Vooral zaterdag is kans op neerslag en naast regen kunnen soms ook wat vlokken natte sneeuw uit de lucht dwarrelen. Zondag kunnen nog enkele buien vallen, mogelijk met een winters karakter. Na het weekend blijft het wisselvallig, maar met hogere temperaturen neemt de kans op winterse neerslag af.