Nieuwe Zorgappartementen bij Wilhelminaoord

12-05-2021 SINT NICOLAASGA – Op het landgoed van Eijsinga moeten er een zestiental zorgappartementen komen. De nieuw te bouwen appartementen moeten in de geest van de architectuur van het rijksmonument uit 1903 gebouwd worden. Op dit moment zijn er achtentwintig appartementen niet voldoende om aan de vraag te voldoen. De bewoners willen niet naar een verpleeghuis maar kunnen wel zorg ontvangen. Juist voor echtparen is de uitbreiding wenselijk.

De plannen zijn echter nog niet goedgekeurd door de commissieleden omdat er veel commentaar kwam op het ontwerp van het nieuwe gebouw. Het gebouw teveel moderne elementen bevatten. De locatie werd wel positief beoordeeld vanwege onder andere het behoud van de natuur. De verbinding tussen de gebouwen

Pans kreeg ook het advies om nog eens goed te kijken naar de corridor die de nieuwbouw met het monumentale gedeelte verbindt. Die is nu verdiept en deels van glas. De commissie oordeelde dat de tekeningen nog te weinig informatie geven over de aansluitingen op beide gebouwen. Pans moet komen met een ontwerp voor ‘een betekenisvol gebouw dat wat toevoegt aan het ensemble’.