Overwegend bewolkt

23-01-2022 LEMMER – Het is bewolkt en hier en daar spettert het wat. Vanmiddag kan in het zuiden de zon even doorbreken. Er staat weinig wind en het wordt 7 of 8 graden. De komende dagen blijft het rustig weer met veel bewolking en maandag en dinsdag ook grote kans op mist. Het is dan 4 tot 6 graden. Vanaf donderdag neemt de wind en de wisselvalligheid toe. De temperatuur komt dan uit op 7 tot 9 graden.

Het is vanochtend bewolkt en in het oosten komt plaatselijk nevel en mist voor. Hier en daar spettert het ook wat, maar veruit de meeste plaatsen houden het droog. Verder waait het nauwelijks en het is dan ook een prima ochtend voor een lekkere wandeling.

Vanmiddag overheerst de bewolking en is het overal droog. In het zuiden, mogelijk ook in het midden van het land klaart het op en breekt de zon af en toe door. Er staat een zwakke, in het Waddengebied soms matige zuiden- tot zuidwestenwind en het wordt maximaal 7 of 8 graden.

Vanavond is het bewolkt, maar in het midden en zuiden komen enkele opklaringen voor. Geleidelijk wordt het in de opklaringsgebieden nevelig en mistig. Komende nacht breidt de mist zich over het hele land uit en vooral in het midden en zuiden komt dichte mist voor met een zicht minder dan 200 meter. Er waait een zwakke zuiden- tot zuidoostenwind en het koelt af naar waarden rond of een paar graden onder het vriespunt.

Morgenochtend is het koud, grijs en op veel plaatsen mistig. In het noorden van het land is het bewolkt. De mist is regionaal hardnekkig en pas in de loop van de ochtend trekt de mist vooral in het oosten op. Bewolking houdt de overhand en alleen in het zuiden van Limburg kan de zon doorbreken.

Ook in de middag schijnt vooral in het zuidoosten de zon. Elders is het bewolkt en in het westen en zuidwesten is mist hardnekkig. Er staat weinig wind en het wordt maximaal 6 graden.

Morgenavond breidt de mist zich weer over het hele land uit. In de nacht naar dinsdag is het overal grijs, nevelig en mistig. De temperatuur daalt op veel plaatsen weer richting het vriespunt en in het zuiden en oosten kan het een graadje vriezen.

Ook dinsdag is het grijs en bewolkt met op veel plaatsen mist. Voor de zon is geen ruimte, maar het blijft wel droog. Er staat nauwelijks wind en het wordt niet warmer dan 4 of 5 graden. Daarmee is de temperatuur wel redelijk normaal voor de tijd van het jaar.

Woensdag is het aanvankelijk weer grijs en bewolkt, maar vanuit het noordwesten klaart het geleidelijk wat op en breekt de zon af en toe door. Toch blijft het op veruit de meeste plaatsen bewolkt. De wind waait uit het zuidwesten en neemt toe naar matig, in het noorden en in het Waddengebied naar vrij krachtig, windkracht 3 tot 5. De temperatuur loopt op naar 6-7 graden.

Donderdag gaat het weerbeeld veranderen. Vanuit het noorden trekt een gebied met regen over het land, maar na de regen klaart het vanuit het noorden op en breekt de zon door. De wind waait uit het noordwesten en is matig tot vrij krachtig en in het Waddengebied nu en dan krachtig, windkracht 6. De temperatuur stijgt naar waarden omstreeks 7 graden.

Vanaf vrijdag neemt de wisselvalligheid verder toe. Vrijdag trekken buien over het land, in het laatste weekend van januari valt van tijd tot tijd regen. Het waait dan flink en het wordt 7 tot 9 graden.

Ook na het weekend, met februari op de kalender, is de kans groot op wisselvallig weer met temperaturen boven de norm van 6 graden die geldt voor de eerste dagen van februari. Het wordt dagelijks 7 tot 9 graden.