Piet Paulusma’s wintervoorspelling

30-11-2020 LEMMER – Ieder jaar weer komt Piet Paulusma met een wintervoorspelling. Zijn definitieve voorspelling publiceert hij op 30 november of 1 december, omdat op 1 december de meteorologische winter begint. De voorspelling wordt gedurende de wintermaanden niet meer bijgesteld en blijft leesbaar staan op zijn website.

De wintervoorspelling voor de komende winter 2020-2021 gaat uit van meer winterweer dan de afgelopen winter. Dus gaan wij op natuurijs schaatsen en langer dan twee of drie dagen. Het kan weleens een vreemde winter worden die niet echt weet wat ie wil. Met kwakkelweer en mogelijk warmte, maar aan de andere kant ook één of meer perioden met de echte winterkou.

Koning Winter kan in december al gaan opspelen. De kans op een periode met echt winterweer lijkt mij ook weggelegd voor januari en vooral voor februari. Verder wordt het een winter met overlast door winterse omstandigheden zoals sneeuw, wind en ijzel. Maar ook overlast door niet-winterse omstandigheden. Mist, regen en stormweer horen ook in deze winter thuis. Gemiddeld een normale wintertemperatuur tot (te) koud.