Regionaal buien, later meer regen

27-10-2020 LEMMER – Vooral in het noorden en westen komen enkele buien voor. Af en toe schijnt de zon, maar vanmiddag wordt het bewolkt en stijgt vanuit het zuidwesten de kans op regen. Het wordt 12 graden. Vanavond is het wisselvallig en ook de komende dagen valt regelmatig regen. Vrijdag is er kans op een bui en zaterdag is het meest droog. Het is dan zacht met 15-17 graden.

Vanochtend komen vooral in Noord-Holland en het IJsselmeergebied enkele buien voor. Ook in het westen van de Randstad en in Friesland heb je kans op een bui. In de rest van het land zijn droge perioden en regionaal kan de zon schijnen. In het zuidoosten kan lokaal een beetje regen vallen.

Vanmiddag neemt vanuit het zuidwesten de bewolking toe. Eerst zal de zon nog een door de bewolking kunnen schijnen, maar later wordt het geheel grijs. In het zuidwesten kan het een beetje regenen en ook in de westelijke provincies stijgt de kans op lichte regen. Geleidelijk neemt ook in het midden en zuiden de kans op regen toe. In het oosten en noordoosten blijft het nog een tijdje droog en volgt eind middag of aan het begin van de avond regen.

Het wordt ongeveer 12 graden en dat is voor eind oktober heel normaal. De zuidwestenwind is matig en vooral in het westen soms vrij krachtig. Aan de kust staat een krachtige zuidwester.

Vanavond is het nat herfstweer. Er zijn perioden met (lichte) regen en tijdelijk gaat het langer en harder regenen. De wind draait tijdelijk naar het zuiden- tot zuidwesten en wordt vrij krachtig. Aan de kust kan het hard waaien en aan de noordwestkust is kans op een stormachtige wind met zware windstoten van 75 km/uur.

In de nacht naar woensdag trekt de regen naar Duitsland weg en kan het opklaren. Ook de wind neemt wat af. De temperatuur daalt naar 8-10 graden.

Morgen komen in de ochtend vooral in de kustprovincies buien voor. In het binnenland is het overwegend droog, maar een enkel buitje is niet uitgesloten. Er is een mix van stapelwolken en wat zon.

In de middag neemt de kans op buien toe. De buien worden ook wat steviger en vooral aan de kust er is kans op een klap onweer. Het is winderig met een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. Langs de westkust is de wind krachtig tot hard. Het wordt 12-13 graden.

In de avond blijft het wisselvallig en is het een komen en gaan van buien. In de nacht neemt de buiigheid geleidelijk af en zijn er steeds langere droge perioden.

Donderdag begint de dag rustig met wolkenvelden, wat zon en vooral aan de kust is kans op een bui. In de middag raakt het vanuit het zuidwesten bewolkt en kunnen we regen verwachten. Het wordt 12 graden in het oosten tot bijna 14 graden in het zuidwesten. Ook dan staat er een onstuimige zuidwestenwind. In de avond zijn er perioden met regen.

Vrijdag is het niet zo nat als de voorgaande dagen. Wel komen er een paar buien voor en het is overwegend bewolkt. Met 15-16 graden is het wat zachter dan normaal.

Zaterdag kunnen we genieten van overwegend droog en zacht herfstweer. Af en toe schijnt even de zon. Het wordt 15-16 graden en in het zuiden en oosten kan het zelfs 17 graden worden. Als er een spatje regen valt dan is dat waarschijnlijk helemaal in het noorden.

De dagen daarna blijft het zacht met maxima van zo’n 15-16 graden. In het zuiden kan het 17 graden worden. Er is wel vrij veel bewolking en er zijn perioden met regen. Vanaf dinsdag daalt de middagtemperatuur en is het buiig met af en toe zon. Aan het eind van de week is het 10-12 graden en neemt de kans op buien af.