Sint Maarten 11 november 2020

27-10-2020 LEMMER – Sint Maarten wordt dit jaar op een andere manier gevierd. Het kinderfeest kan doorgaan, maar in een aangepaste vorm, binnen de huidige maatregelen. Gaat u samen met uw kind langs de deuren tijdens Sint Maarten? Ga dan alleen met het eigen gezin of met een klein, vast groepje (maximaal twee volwassenen) langs de deuren. Houd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar en van de bewoner(s). We raden u aan om als bewoner(s) voorverpakte traktaties in een mand klaar te zetten en zelf bij de deur een stap terug te doen. In dit bericht attenderen we u op de (landelijke) richtlijnen rondom Sint Maarten.

Wordt de deur niet open gedaan?
Het is mogelijk dat de deur niet open wordt gedaan, omdat de bewoner(s) zich in een risicogroep bevinden of misschien wel klachten heeft. Natuurlijk kan er ook een andere reden zijn. Heb begrip voor mensen die de deur liever niet open doen.

Het kan ook handig zijn om – als u wel mee wilt doen – een lichtje/lampje bij de deur te zetten zodat de kinderen weten dat ze bij u kunnen aanbellen.

Eigen verantwoordelijkheid
Als iedereen zich aan de maatregelen houdt, is er genoeg ruimte om in kleine groepjes langs de deuren te gaan. Als ouder hebt u zelf de verantwoordelijkheid om de afweging te maken of u op woensdag 11 november wel of niet met uw kinderen langs de deuren gaat.

Organiseer in elk geval geen activiteiten in de straat of buurt waarbij volwassenen in een groep bij elkaar komen. NB Sint Maarten is een kinderfeest voor de kinderen van de basisscholen. In de richtlijnen staat dat volwassenen niet mogen meezingen, ook hier willen we u op attenderen.

Kijk voor meer informatie op: Rijksoverheid feestdagen en corona