Taalhuizen in Bibliotheken Joure en Lemmer weer open

20-08-2021 LEMMER – Vanaf dinsdag 31 augustus is het Taalhuis in de Bibliotheek in Joure weer open, in Lemmer kan men vanaf donderdag 2 september weer terecht. In het Taalhuis bieden vrijwilligers gratis hulp aan mensen die beter willen leren lezen, schrijven, rekenen of met de computer omgaan.

Wie moeite heeft met lezen of schrijven of het moeilijk vindt om met de computer te werken, heeft steeds meer problemen in het dagelijks leven. Zo is het lezen van een bijsluiter, het doorgeven van een verhuizing of een aanvraag doen bij de gemeente een hele uitdaging.

Deelnemers aan het Taalhuis worden op maat ondersteund, zonder dat zij hiervoor hoeven te betalen. Er zijn oefenprogramma’s op verschillende taalniveaus. Ook zijn er leuke, actuele boeken in eenvoudig Nederlands.

Waar en wanneer naar het Taalhuis?

BibliotheekDagTijdBellenMailen
JoureDinsdag14.00 – 16.00 uur0513 – 412086joure@bmf.nl
LemmerDonderdag14.00 – 16.00 uur0514 – 561474lemmer@bmf.nl

Taalvrijwilliger worden
Voor het Taalhuis in de Bibliotheek in Balk zijn nog vrijwilligers nodig die mensen één op één of in kleine groepjes helpen om beter te leren lezen, schijven, rekenen of met de computer te werken. Als taalvrijwilliger kun je het verschil maken in iemands leven. Met slechts een paar uur vrijwilligerswerk per week geef je iemand de kans om zijn of haar basisvaardigheden, zoals lezen en schrijven, te verbeteren. Wie het leuk vindt om met taal en mensen te werken, beschikt over inlevingsvermogen, geduld en flexibiliteit en de Nederlandse taal goed beheerst kan met de online taalvrijwilligerscheck ontdekken wat het werk van taalvrijwilliger inhoudt. Aanmelden als taalvrijwilliger kan via balk@bmf.nl of door te bellen met de Bibliotheek.