Veel bewolking met lichte regen

29-06-2021 LEMMER – Vanochtend is het bewolkt en vooral in het midden en zuiden valt af en toe wat lichte regen en motregen. In het noorden is het over het algemeen droog.

Vanmiddag blijft bewolking overheersen en valt af en toe wat lichte regen en motregen. De zon heeft het moeilijk en er waait een tot matig toenemende noordwestenwind. De temperatuur is laag voor eind juni en stijgt naar maximaal 18 graden. In het noorden en westen stokt het kwik al bij 16 of 17 graden. Temperaturen van 20 tot 23 graden zijn gebruikelijk op de laatste dag van juni.

Vanavond en in de nacht naar morgen is en blijft het bewolkt en hier en daar kan wat lichte regen vallen. De temperatuur daalt naar 12 of 13 graden.

Morgen overheerst opnieuw de bewolking en af en toe valt wat lichte regen. De wind waait matig uit het zuidwesten en het is weer een fractie warmer. De maxima komen uit op 18 tot 20 graden met de hoogste waarden in het oosten en noordoosten.

Ook vrijdag blijft het niet droog en trekken vooral in de ochtend enkele buien over het land. In de middag trekken de buien naar het zuidoosten weg en in het noorden en westen klaart het breed op. De noordwestenwind is meest matig en het wordt 21 of 22 graden. In Brabant en Limburg kan het weer 23 graden worden. Op de Waddeneilanden wordt het maximaal een graad of 20.

Zaterdag schijnt geregeld de zon, maar vooral in de middag stijgt de kans op buien. Zondag is de kans op buien groter, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. De temperatuur stijgt in het eerste weekend van juli naar gebruikelijke waarden van 21 tot 24 graden.

Volgende week verandert er in grote lijnen niet veel. Het blijft aan de wisselvallige kant met geregeld zon, maar ook kans op enkele buien. De temperatuur stijgt naar verwachting dagelijks naar 21 tot 25 graden.