Woudagemaal 3 dagen onder stoom, publiek weer welkom

11-10-2021 LEMMER – Wetterskip Fryslân brengt het Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer drie dagen onder stoom. Belangstellenden zijn welkom van dinsdag 26 oktober tot en met donderdag 28 oktober 2021 in het grootste stoomgemaal ter wereld dat nog in functie is. Een unieke kans om het UNESCO Werelderfgoed in werking te bekijken.

Wetterskip Fryslân brengt het Ir. D.F. Woudagemaal jaarlijks twee keer onder stoom om het bedienende personeel in de praktijk op te leiden en zo de bedrijfsvoering van het stoomgemaal te kunnen garanderen.

Ticket online reserveren
Een bezoek aan het Woudagemaal is alleen mogelijk door vooraf een ticket voor een tijdvak te bestellen via Het Woudagemaal – online tickets  Per tijdvak kunnen maximaal 20 belangstellenden het gemaal en het bezoekerscentrum bezoeken. Bij binnenkomst wordt gevraagd naar een geldig coronatoegangsbewijs op papier of via de coronacheck-app.   

Waterbeheer en klimaatverandering
Het verhaal van het Friese waterbeheer en de gevolgen van de klimaatverandering staat centraal in de nieuwe expositie in het bezoekerscentrum. Bezoekers maken op een interactieve manier kennis met dilemma’s en vraagstukken waar niet alleen het waterschap, maar ook de maatschappij voor aan de lat staat. Daarnaast kunnen ze ontdekken welke duurzame en klimaatbestendige keuzes ze zelf kunnen maken. Na de rondleiding door het Woudagemaal is een wandeling via de landschapsroute de moeite waard. Via deze route kunnen belangstellenden genieten van de bijzondere architectuur en techniek van het stoomgemaal en de prachtige omgeving waar alle facetten van het waterbeheer zichtbaar zijn.