Zon, wolken en enkele buien

28-07-2021 LEMMER – Zon en wolken wisselen elkaar af en er trekken enkele buien over het land. Daarbij kan het ook onweren en even flink plenzen. De temperatuur stijgt naar 20 graden aan de kust tot lokaal 23 in het oosten en zuidoosten. Morgen zijn er minder buien en blijft het vaak droog. Het wordt 19-22 graden en ondanks de stevige wind is het prima weer om buiten te zijn. De dagen daarna verlopen wisselvallig met buien en temperaturen van een graad of 21. Wel neemt de wind vanaf het weekend af.

Vanmiddag wisselen zon en wolken elkaar af. Vanuit het zuidwesten trekken buien over het land en daarbij komt ook onweer voor. Bovendien kan het even flink plenzen. Tussen de buien door stijgt de temperatuur naar 20 graden aan de kust tot lokaal 23 in het oosten en zuidoosten. Tijdens buien daalt de temperatuur naar een graad of 17. Er waait een matige en aan zee vrij krachtige tot krachtige zuidwestenwind. De wind is vlagerig en dat maakt het zeker tijdens buien wat fris. Bij je outfit horen vandaag dus niet alleen een paraplu, maar ook een jasje of vestje.

Vanavond nemen de buien in het binnenland geleidelijk af en wordt het op de meeste plaatsen droog. Daarbij schijnt de zon nog even. In de kustgebieden en het zuidoosten komen nog wel enkele buien voor.

Komende nacht blijven de kustregio’s met buien te maken houden. Geleidelijk neemt ook dieper landinwaarts de kans op buien toe. Het blijft stevig doorwaaien met direct aan zee zelfs windstoten tot 70 km/uur. Het koelt af naar 13-15 graden.

Morgenochtend zijn er flinke zonnige perioden, wolkenvelden en trekken een paar buien over het land. In de loop van de ochtend ontstaan stapelwolken, waardoor het wat minder zonnig is dan aan het begin van de ochtend.

Morgenmiddag is het prima zomerweer met een afwisseling van zon en stapelwolken. De buien nemen af en op de meeste plaatsen wordt het droog. Met 19 graden in het noordwesten tot 22 in het zuidoosten is de middagtemperatuur aan de lage kant voor de tijd van het jaar. Normaal is het 21-25 graden. De zuidwestenwind is in het binnenland matig van kracht. Aan de kust waait het vrij krachtig tot krachtig. Het is prima weer om buiten te zijn. Voor een fietstocht staat er vrij veel wind, maar voor een wandeling is het perfect weer. Ook kun je prima op een terras zitten.

Morgenavond verdwijnen de meeste stapelwolken en schijnt de zon nog een tijdje. Als je buiten gaat zitten is het wel lekker om een vest aan te doen. Rond 21:00 uur is het namelijk circa 17 graden. In de nacht naar vrijdag neemt de bewolking vanuit het westen toe en aan het eind van de nacht stijgt in het zuidwesten de kans op wat regen. De minima komen uit op 11-14 graden.

Vrijdag wordt een wisselvallige dag met buien en mogelijk ook veel wind. Er zijn meer buien dan op donderdag en de zon is bovendien minder vaak te zien. Het wordt 19-22 graden.

Zaterdag waait het duidelijk minder hard dan de voorgaande dagen. De wind komt uit het westen en is over het algemeen matig van kracht. De ochtend verloopt op de meeste plaatsen droog, maar in de middag ontstaan verspreid over het land enkele regen- en onweersbuien. De maxima komen uit op 20-23 graden.

De dagen daarna houdt het wisselvallige weer aan. Daarbij is dagelijks kans op buien en kan het af en toe ook onweren. Tussen de buien door zijn er langere droge perioden met zonneschijn. Op dat soort momenten is het prima zomerweer en met een graad of 21 best aangenaam. In de nachten is het soms wel fris met minima die beneden 10 graden uitkomen. Sta je op de camping, dan is een extra dekentje ’s nachts wel zo fijn.