Zorggroep Hof en Hiem kookt biologisch voor ouderen

22-10-2021 SINT NICOLAASGA – Zorggroep Hof en Hiem en een biologische boer uit Engwierum hebben de handen ineen geslagen. Vanaf heden koken de keukenbrigades van de vier woonzorgcentra van Zorggroep Hof en Hiem één dag in de week met de biologische groenten en aardappelen van de biologische boer. En dat valt in de smaak bij de bewoners; “Dit is goed eten! Kan dit niet vaker?”. 

Meer vitaminen en mineralen
Duurzaamheid en kleinschaligheid zijn waarden waar de zorgorganisatie en de biologische boer elkaar in vonden. Zorggroep Hof en Hiem is altijd bezig om te onderzoeken hoe de ecologische voetafdruk verkleind kan worden. Folkert Botma heeft de passie om zo duurzaam mogelijk gewassen de telen; “Wij passen strokenteelt toe. Op die manier wordt de grond niet uitgeput maar juist gevoed. Een gezonde grond levert groenten en aardappelen op die meer vitaminen en mineralen bevatten en bovendien heel smaakvol zijn”.

Gezond en smaakvol eten voor ouderen
“Gezond en smaakvol eten is heel belangrijk voor ouderen. De smaakpapillen van mensen op leeftijd gaan achteruit waardoor eten minder aantrekkelijk wordt. Bij Zorggroep Hof en Hiem is altijd veel aandacht voor smaaksturing; de smaakbeleving stimuleren door het toevoegen van extra kruiden aan gerechten. De samenwerking past helemaal in deze visie op gezondheid en welzijn”, zegt Eddie Hilarius, coördinator voedingsdienst Zorggroep Hof en Hiem.

Smaakt goed!
Drie donderdagen op rij hebben de ouderen inmiddels kunnen genieten van de biologische maaltijd. De reacties zijn positief. “Het eten is altijd lekker maar dit smaakt wel heel goed. Het doet ook denken aan vroeger omdat wij thuis ook biologische groenten verbouwden”, zegt één van de bewoners van Suderigge. “We vinden het mooi om te zien dat de biologische maaltijd goed in de smaak valt bij onze bewoners en Tafeltje Dekje afnemers. We hopen in de toekomst het biologische koken verder uit te kunnen breiden”.